Dodelijk ongeluk met herdershond krijgt staartje

Westlanden 11.02.2013 - Naar aanleiding van het ongeluk op het strand van Kijkduin afgelopen week, waarbij herdershond Anna door een SUV van RWS werd doodgereden, is wel het nodige gebeurt.   De verontwaardigi...

Hond doodgereden op het strand door SUV

Kijkduin 07.02.2013 - Op het strand van Kijkduin is een jonge herder woensdagmiddag rond 14.00 doodgereden door een SUV van Rijkswaterstaat.   Op dat moment waren diverse honden met hun baasjes op het zeer brede...

Geluk bij een ongeluk voor zwaan

Wateringen 05.02.2013 - Een tuinder aan de Wateringseweg was vanmorgen bezig met het repareren van een ruit op zijn kasdek toen hij een blazend geluid hoorde.   Toen hij ging kijken bleek een zwaan in een lege...

College wil hondenbelasting handhaven

Westland 02.02.2013 - Het College wil de hondenbelasting gewoon handhaven zo heeft zij vrijdag in antwoord op Art. 26 vragen van LEO 2.0 te kennen gegeven.   Dit naar aanleiding van een recentelijke uitspraak van de rechter in Den Bosch dat een hondenbezitter in Sittard-Geleen geen hondenbelasting meer hoeft te betalen. Wel geeft B&W toe niet te weten of de situatie daar met die van Westland te vergelijken is.Het College gaat in afwachting van het hoger beroep van gemeente Sittard-Geleen en op advies van het VNG op 28 februari gewoon de aanslag voor de hondenbelasting versturen naar hondeneigenaren. Die zijn hangende de uitspraak van de Hoge Raad overigens niet wettelijk verplicht de aanslag te betalen. Alleen als de Hoge Raad de gemeente Sittard/Geleen in het gelijk stelt.Hieronder twee persberichten die het VNG en de gemeente Sittard Geleen deze week hebben gepubliceerd.

Eigenaar van hond te water nog niet gevonden

Poeldijk 27.01.2013 update - De eigenaar van de naar nu blijkt, bastaard Berner Sennen hond die zaterdagavond in de sloot langs de Nieuweweg was terechtgekomen is nog niet gevonden. De brandweer en politie di...

Verstrikte dolfijn zoekt hulp van duikers

Westlanden 26.01.2013 - Afgelopen week maakten een aantal duikers die voor de kust van Hawaï met opnames bezig waren in de nacht over Pijlstaartroggen iets opmerkelijks mee.   http://www.youtube.com/watch?v=CC...

Gemeente in ongelijk gesteld met hondenbelasting

's Hertogenbosch24.01.2013 - Een hondenbezitter uit de gemeente Sittard-Geleen is volgens de belastingrechter geen hondenbelasting verschuldigd. In zijn uitspraak van vandaag beslist het gerechtshof ’s-Hertogen...

Man zwaar gewond na beet King Cobra

Rotterdam 24.01.2013 - Een 35-jarige Ridderkerker is donderdagochtend in zijn woning aan de Meester Troelstrastraat gebeten door zijn 4.5 meter lange King Cobra. De man is met een spoedtransport in zorgwekkende toe...

Spelende zeehonden op de Noorderpier

Hoek van Holland 23.01.2013 - Er gingen al verhalen de ronde over groepen zeehonden die zich ophielden voor de kust van het Westland, maar deze video is het overtuigende bewijs.   http://www.youtube.com/watch?v=...

Jachtverbod vanwege winterse omstandigheden

Westlanden 23.01.2013 - Vanwege de winterse omstandigheden mag er vanaf 23 januari 2013 in Zuid-Holland niet meer gejaagd worden op de wilde eend.   Ook mag er niet meer geschoten worden op de kolgans, grauwe ga...

Verzwakte zwaan en stinkende bruinvissen

Westland 23.01.2013 - Maandagochtend kreeg de dierenambulance de melding dat er een dode bruinvis op het strand van Ter Heijde zou liggen. Dat bleken er twee te zijn bij aankomst met de jeep. De dieren waren aa...

Zwaan zorgt voor verkeersoverlast

's-Gravenzande 22.01.2013 - Sinds Koning winter heerst in het Westland hebben ook de zwanen moeite om hun draai te vinden met al die bevroren sloten.   Dinsdagmiddag werd de Dierenambulance gebeld vanwege een ...

Help de (water)vogels de winter door

Westlanden 19.01.2013 - De kou van de laatste weken begint zo langzamerhand problematisch te worden voor de (water)vogels wat door inwoners in de regio gelukkig wel wordt opgemerkt.

Politie neemt kaaimannen in bewaring

Hoofddorp 16.01.2013 - Op woensdagmiddag heeft de politie twee kaaimannen in bewaring genomen vanuit een woning aan de Nieuwburg in Hoofddorp. De politie had eind vorig jaar al contact gehad met de eigenaar van...

Eerste succesvolle plaatsing Rottweiler Rescue

Monster 07.01.2013 - Rottweiler Rescue Nederland heeft de eerste succesvolle plaatsing van 2013 gedaan in het Westland. Rottweiler Moos van 7 maanden die samen met een Rottweiler teefje...   van 3 jaar was afges...

Zwerftocht van kat na 6 jaar ten einde

's-Gravenzande 29.12.2012 - Vrijdagavond omstreeks 19.00 kwam er bij Dierenambulance de Wijs een melding binnen, van een vrouw die een kat had gevonden. De kat was met de vrouw meegelopen in de regen, en week niet ...

Wet Dieren vanaf 1 januari 2013 van kracht

Westlanden 28.12.2012 - Op 1 januari 2013 gaat de Wet Dieren in. De Wet Dieren is een raamwet. Dat betekent dat de wet zelf een beperkt aantal regels stelt en daarnaast de mogelijkheid biedt....   om allerlei za...

Rottweiler gedumpt op Kerstavond

Delft 25.12.2012 - Bij sommige mensen speelt de ‘kerstgedachte’ kennelijk niet zo, want wij vonden op deze kerstochtend geen kerstcadeautje, maar een hond in het nachthok van Dierenasiel en -pension 't Julialaantje...

Hond op de vlucht voor vuurwerk

Maasdijk 22.12.2012 - Vrijdagmiddag was een inwoner van de Maasdijk in de buurt van de Coldenhovenlaan met zijn viervoeter aan het wandelen toen er plots vuurwerk werd afgestoken.   Retriever Do'Het leek wel eve...

Twee ongelukken op de Veilingroute

Honselersdijk 18.12.2012 - Dinsdagavond vonden in korte tijd twee ongelukken plaats op de Veilingroute tussen de Middelbroekweg en de Zwethlaan waarbij een hond kwam te overlijden.   Een zwarte Herdershond lie...
Weekendexpositie “Karen’s Art” in de Hofboerderij. - Jazz Festival Delft laat muzieksmaken versmelten - Gelato Landano opent deuren in de Hoofdstraat van De Lier - Sterrenhemel bekijken tot zondag 14 augustus - Logistiek Medewerker - Monteur Scherminstallaties - Overgangsregeling ontheemden uit Oekraïne op arbeidsmarkt verlengd - Twee optredens toneelvereniging 's-Gravenspel - Proeflessen Popkoor Prestige Plaatsnaam - De Nieuwe Rank gaat naar buiten! - Stichting Vier het Leven zoekt vrijwillige collega coördinator - Drie tips voor het kiezen van een passende zonwering - Allround Interieuradviseur - Junior Planner ( regio Westland) - Interieurbouwer / meubelmaker - Recht op gemeentelijke opvang vervalt met tijdelijke Oekraïense verblijfsvergunning - Medewerker Verkoop Binnen en Buitendienst - Parttime Administratief Medewerker - Sales Manager payroll (horeca) - Ukraine Accountability Conference in Den Haag - Vestigingsleider - De eerste Montessori leerling kan op ontdekking! - Magazijnmedewerker/Orderpicker - Woon-werkakkoord ondertekend tussen Maassluis en provincie - Logistiek administratief medewerker - Financieel administratief medewerker - Bedrijfsleider - Operations en Sales Coördinator - Monteurs binnen- en buitendienst - SEO voor uw bedrijf via Westlanders.nu bedrijfsgids - Word jij onze nieuwe kookwinkel collega? - Commercieel Medewerker Binnendienst of Buitendienst - Soroptimist Club Westland vertoont film Sold voor Free a Girl - Eneco sponsort webcam op Strandweer.nu - Ondernemerschap voor de toekomst - Via de Participatie Keuken van vrijwilligerswerk naar vaste baan - Wijknetwerken voor Oekraïense opvanggezinnen - Zorgverzekering ontheemden Oekraïne verandert - HT Verboom Transportsystemen voegt zich bij GreenV - Open Tuinen met Kunst en Muziek - Bedrijfsarts (m/v) - Expositie ‘Banketbakkerij Jan Boer, sinds 1915’. - Logistiek Administratief Medewerker (m/v) - Customer Service Medewerker (32 uur) - Zomerwandeling voor Villa Joep op 21 augustus - Kinderopvang- en huurtoeslag voor Oekraïense vluchtelingen - Garantiestelling gemeente Westland voor VV Maasdijk - Assistent Accountant MKB - Poëziefestival op zaterdag 27 augustus - Assistent Relatiebeheerder MKB