Gemeente moet gebrek aan betaalbare woningen in Westland oplossen

´s-Gravenzande 11.10.2013 - Afgelopen maandag was minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst te gast op de door VVD Westland georganiseerde woningborrel. Ten overstaan van zo’n 60 geïnteresseerden lic...

LPF Westland wil extra kaders voor ambtenarij

Westland 11.10.2013 - LPF-Westland heeft in de raadsvergadering van februari van dit jaar een motie gepresenteerd waarin er duidelijk werd gevraagd over de inrichting en aansturing van de ambtelijke organisatie....

College-vragenlijst over begroting 2014-2017

Westland 10.10.2013 - Jaarlijks is het gebruikelijk dat naar aanleiding van de door het College gepresenteerde begroting vragen gesteld worden. Bijgaand treft u aan de vragen zoals deze door fractie We...

Collegevragen over zware mishandeling feestweek De Lier

De Lier 07.10.2013 - Op 19 september jl. is de fractie van LPF Westland benaderd door de echtgenote van het slachtoffer van de mishandeling in De Lier op 23 augustus jongstleden. De echtgenote heeft ons een brief doorgestuurd die ze een dag eerder naar de burgemeester had gestuurd. Het eerste wat wij als fractie hebben gedaan is opheldering vragen bij de burgemeester over de stand van zaken en vervolgens een aantal malen contact gehad over de verdere voortgang.Blij waren wij, en uiteraard ook het slachtoffer en zijn familie, met de aanhouding van een aantal verdachten. Minder blij zijn wij met het geschetste verhaal wat hierachter zit! Met nadrukkelijke toestemming van de schrijfster zullen wij de brief meesturen, ontdaan van personalia uiteraard! Na het lezen van de desbetreffende brief en het voeren van meerdere gesprekken met de afzender komen wij tot de volgende vragen:1. Is de burgemeester het met ons eens dat het handhaven van de openbare orde en optreden bij misdrijven primair een taak is van de politie en secundair van de door de organisatie ingehuurde security?2. Is de burgemeester het metons eens dat afspraken met de organisatoren van feesten geen beletsel mogen zijn tot adequaat optreden door de politie bij misdrijven en overtredingen?3. Waarom hebben de dienstdoende agenten niets anders gedaan dan (na aandringen van de echtgenote van het slachtoffer) het bekijken van het slachtoffer en het advies geven om de dag erna maar aangifte te doen?4. Is de burgemeester het met de fractie van LPF Westland eens dat deze gang van zaken in strijd is met ieder rechtsgevoel?5. Waarom heeft de arrestatie van de verdachten zo lang geduurd? Filmpjes/beeldmateriaal was voorhanden!6. Is de burgemeester het met ons eens dat dit hufterig gedrag een hoge prioriteit moet krijgen bij de politie en dat we in het Westland gezamenlijk uitdragen dat we dit gedrag niet tolereren?!7. Het lijkt erop dat de inschatting van het letsel wederom niet op waarde is geschat door de politie (dit was eerder ook het geval in de ‘Parkzaak’ in ’s- Gravenzande). Hoe voorkomen we dat dit nog vaker voor gaat komen?8. Na de genoemde zaak in ’s-Gravenzande en eerder dit jaar de onrust in Wateringen, lijkt het erop dat er pas na actie vanuit de plaatselijke politiek, in deze gevallen door onze fractie, er meer aandacht gegeven is aan de desbetreffende zaak. In onze ogen moet deze zaken ook zonder inmenging van de politiek sneller en adequater worden aangepakt. Deelt u deze mening?Wij verzoeken het college de vragen binnen de daarvoor bestemde termijn schriftelijk te beantwoorden. Namens de fractie van LPF - Westland, Dave vd Meer Fractievoorzitter

Gebrekkige parkeergelegenheid grootste frustratie Wateringen

Wateringen 04.10.2013 - Gebrekkige parkeergelegenheid grootste frustratie Wateringen De gebrekkige parkeergelegenheid blijkt de grootste frustratie van de inwoners van Wateringen,... zo blijkt uit de k...

Toename van parkeeroverlast in Monster

Monster 24.09.2013 - De fractie van Westland Verstandig is benaderd door een aantal bewoners van de Ericastraat en omliggende straten in de dorpskern Monster die geconfronteerd worden met een enorme toename van ...

Westlandse sloten worden leeg gevist

Westland 24.09.2013 - Recent is de fractie van VVD Westland benaderd door sportvissers die geconfronteerd worden met ‘leeggeviste wateren’. In de sloten zouden alleen nog zeer kleine vissen aanwezig zi...

LPF vreest voor debacle met Cultuurweb Westland

Westland 22.09.2013 - Er is door een meerderheid van de gemeenteraad besloten tot het creëren van een zogenaamd Cultuurweb die een verbinding zou moeten zijn tussen enerzijds het cultuuraanbod in Westland en and...

Onderzoek naar bodemgesteldheid bij verzakkingen

De Lier 19.09.2013 - De fractie Westland Verstandig-LEO 2.0 heeft B&W in een op 23 augustus 2013 ontvangen brief vragen gesteld over ernstig verzakte bestrating Eikenhof te De Lier. Ingevolge het bepaa...

Heeft debacle Lansingerland gevolgen voor Westlands beleid?

Westland 17.09.2013 - In het Financieel Dagblad is een artikel gepubliceerd dat in de gemeente waar nu de voormalige Westlandse wethouder Van Vliet burgemeester is,... Lansingerland, een verlies geboek...

Huidige buitenruimtebeleid blijft gehandhaafd

Westland 17.09.2013 - De fractie Westland Verstandig-LEO 2.0 heeft het College in een op 15 augustus 2013 ontvangen brief vragen gesteld over het beheer van de buitenruimte. Ingevolge het bepaalde in a...

Kamerleden VVD bezoeken Westlandse bedrijven

Westland 16.09.2013 - VVD Tweede Kamerleden René Leegte (energie, handel) en Bart de Liefde (tuinbouw) bezochten op 13 september een drietal Westlandse bedrijven. Samen met burgemeester Van der Tak, we...

LPF Westland niet eens met uitlatingen wethouder

Westland 15.09.2013 - Afgelopen dinsdag, 10 september, opende AD/Haagse Courant in de Westlandse editie met een aantal quote's van wethouder Weverling inzake de arbeidsmigratie. Zo valt er te lezen dat...

René Leegte: minder emotie en meer luisteren in energiedebat

Westlanden 06.09.2013 - Afgelopen maandag sprak Tweede Kamerlid René Leegte op de door VVD Westland georganiseerde Westlandse Energieborrel. Leegte ging met een gezelschap van zo’n zestig personen in d...

Voorlopig geen onderhoud aan oude raadshuis

Naaldwijk 05.09.2013 - De fractie Westland Verstandig-LEO 2.0 heeft het College in een op 13 augustus 2013 ontvangen brief vragen gesteld over de onderhoudssituatie en aanzien van het oude raadhuis aan het Wilhe...

Snelheidscontroles en verkeersdrempels bij Maasdijk

Maasdijk 05.09.2013 - De fractie GemeenteBelang Westland heeft het College in een op 7 augustus 2013 ontvangen brief vragen gesteld inzake de veiligheid van het fietstunneltje in Maasdijk. Ingevolge he...

Volkskas moet binnenkort stoppen aan Woudtzicht

De Lier 05.09.2013 - De fractie LPF Westland heeft B&W in een op 25 juli 2013 ontvangen brief een vraag gesteld inzake de Volkskas aan het Woudtzicht. In de memo van het college 19 februari 2013 is aan...

CDA Westland; meer duurzame energie op sportparken

Westland 04.09.2013 - Eerder dit jaar stelde de gemeenteraad een duurzaamheidsagenda vast met daarin de doelstelling om de duurzaamste tuinbouwgemeente te worden. In het verlengde van deze agenda heeft...

WV/LEO 2.0; geklungel van de burgemeester

Westland 02.09.2013 - De fractie van Westland Verstandig-LEO 2.0 zal tijdens de Commissievergadering Bestuur van woensdag 4 september 2013 burgemeester Van der Tak gaan bevragen over zijn geklungel in het gemeen...

LPF heeft vragen over chicane Wateringseweg

Poeldijk 02.09.2013 - Recent is de N464 tussen Poeldijk en Wateringen gereconstrueerd en voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Daarbij is ter hoogte van Wateringseweg 110 een chicane aangelegd.... op de ...
Imkerijdag en vlinders op 9 en 12 juli - Tentoonstelling Vrienden van het Staelduinse Bos 50 jaar - HT Verboom Transportsystemen voegt zich bij GreenV - Interieurbouwer / meubelmaker - Open Tuinen met Kunst en Muziek - Poeldijk zingt geliefde liederen van Johannes de Heer - Workshop strandvondsten Zandmotor op 20 juli - Hayo Boerema & Laurens Collegium naar Maassluis - Topspreker bij Woondromen in Wateringen - Bedrijfsarts (m/v) - Sterrenhemel bekijken tot vrijdag 1 juli - Expositie ‘Banketbakkerij Jan Boer, sinds 1915’. - Logistiek Administratief Medewerker (m/v) - Natuurcafé Help de natuur in tuin en huis - Customer Service Medewerker (32 uur) - Zomerwandeling voor Villa Joep op 21 augustus - Kinderopvang- en huurtoeslag voor Oekraïense vluchtelingen - Garantiestelling gemeente Westland voor VV Maasdijk - Assistent Accountant MKB - Poëziefestival op zaterdag 27 augustus - Assistent Relatiebeheerder MKB - OM: man schuldig aan dodelijk ongeluk - F&B Manager - Workshop Botanisch tekenen vrijdag 15 juli op Sonnehoeck - Schoolmarkt in Schipluiden op 29 juni - Nederland organiseert internationale accountability conferentie voor Oekraïne - 60.000 Oekraïners ingeschreven in Nederland - Junior Backoffice Medewerker - C/CE Chauffeur - Inschrijving 12e Lions Zuidplas rally geopend - Oekraïense vluchtelingen aangehouden voor mensenhandel en oplichting - Magazijn medewerker - Pilot met bewijzen van verblijfsrecht voor Oekraïense vluchtelingen - Machine Operator - Expediteur import en export - Weer Europees sanctiepakket tegen Rusland - Westlandse fondsen investeren in muziekeducatie - Vrij reizen voor Oekraïense vluchtelingen gestopt - Gratis apps Westlanders.nu woensdag op zwart - Draag bij aan een toekomst zonder MS - Midden Delfland en huisvesting Oekraïense vluchtelingen - Dreams Monsterloop Longboard Event - Situatie in Oekraïne nog te gevaarlijk - Twintig aanhoudingen tijdens opening strandseizoen - € 1 miljoen steun voor Oekraïense kunstenaars - Venéco zet volgende stip op de horizon - Vluchtelingen kunnen Oekraïnse bankbiljetten omwisselen